Interfacing
Apparaten die met elkaar praten, wat is er leuker dan dat? Helaas spreken niet alle apparaten dezelfde taal. Het communiceren tussen alle mogelijke apparaten is vanaf mijn 1st werkdag, 15 jaar geleden (en zelfs daarvoor al), een van mijn specialiteiten. Mijn kennis op dit vlak is uitgebreid en omvat alle gangbare interfaces & protocollen. Zie mijn CV voor meer detail. Daarbij is het soms nodig geweest om "gateways" tussen 2 systemen te plaatsen (tolk-functie), of om een emulator te bouwen voor obsolete of nog niet uitontwikkelde hardware.
Productie / backoffice link
Backoffice communicatie is een verhaal appart. Vaak is het doel om data in een database te krijgen vanuit een productieomgeving (PLC), of vanuit het veld.
Vanuit de database moet gerapporteerd worden. Ook hierin heb ik uitgebreide ervaring in retail & productie omgevingen.
Vision systemen
Aan de ene kant een heel technische kwestie waar het gaat over beeldaquisitie en dataformaten.
Daaraan gekoppeld zit meestal een complexe verwerking van de beeld-data. Wat voor een mens in 1 oogopslag duidelijk is in een plaatje, kan voor een programma nog een hele klus zijn om te bepalen.
De vision-software wereld is een apparte, met een eigen set begrippen en algoritmes.
Jarenlang heb ik software geschreven voor visionsystemen voor productcontrole en metingen.
Software interfacing
Interfacing kan over een draad gaan, maar ook intern. Software interfaces (drivers op diverse niveau's) schrijven voor de koppeling met IO kaarten is iets waarin ik veel ervaring heb.
Framegrabbers en serieele hardware in het bijzonder. Soms betreft het niet zozeer de driver zelf die geschreven moet worden,
maar een interface-class die ervoor zorgt dat een engineer zonder specifieke apparaat-kennis gebruik kan maken van alle apparaat-features.
Bijkomend voordeel is dat het apparaat een vaste software-interface krijgt, waardoor de onderliggende hardware gewisseld kan worden zonder aanpassing van de bovenliggende software.
Veel specialistische hardware komt met een meegeleverde API, helaas is deze API vaak per leverantier anders.